Workshops

Workshop i Oldemorfirkanter

Lær at hæklede de farverige firkanter, og bruge dem til årets fedeste taske eller en farverig bluse.
Du kan deltage både som nybegynder og øvet. Uanset om du er på det ene eller det andet niveau i hækling af oldemorfirkanter, kan du på denne workshop lære ny tips og fede fiduser til den perfekte firkant. Det eneste krav for at deltage på workshoppen er, at, du i forvejen kan hækle og kender dine luft-, stang- og kædemasker. Vi starter alle med at hækle den klassisk oldemorfirkant. Her får du gode tips til opstart og farveskift, så du undgår for meget endehæftning. Flere variationer af firkanter følger. Undervejs i aftens program vil du blive præsenteret for designs til inspiration, en snakke om valg af farver og forskellige måder at hækle firkanterne sammen på.

Du kan købe din billet lige her!

Dato: Torsdag d. 23. marts
Tidspunkt: fra kl. 17:30 til 20:00 (2½ t)
Adresse: Christian Winthersvej 2, Frederiksberg

 

Strik TERN i Odense

Underviser: Stine Hoelgaard Johansen

Kom til en spændende og farverig workshop, hvor Stine Hoelgaard Johansen viser dig forskellige måder at få tern på dit strik på. Ud for 2 forskellige prøver, som du har strikket i forvejen og har med til workshoppen viser hun dig både hvordan man væver og hækler flotte tern.
Det bliver en workshop hvor der leges med garn og farver og hvor du helt sikkert bliver overrasket over hvordan dit strik kan ændre udtryk fra almindelig retstrik i klare defineret striber til det lækreste ternede tekstil.

Du kan købe din billet lige her!

Deltager medbringer: 2 stk. strikkeprøver + mere af samme garn + lidt flere rester i andre farver + stor stoppenål

OBS! Der er begrænset antal pladser, så husk at reservere din plads, via billetlinket.

Stine medbringer: Forskellige ternede modeller til inspiration samt hæklenåle

Tidspunkt: Lørdag Kl. 14:00 – 16:30

 

Strik med RESTER i Odense

Underviser: Stine Hoelgaard Johansen

#restetrøjen, #restetrøjentopdown og #minirestetrøjen m.m. er alle designs som Stine Hoelgaard Johansen har strikket af rester som hun allerede havde liggende i kurve og poser. Halve og kvarte nøgler, helt små rester og UFO’er er trævlet op, og har dannet grundlag for Stines restemodeller.
På denne workshop fortæller hun om tankerne bag sine trøjer, hvilke overvejelser hun gør sig før hun går i gang med et stykke restestrik, med hensyn til farver og kvaliteter. Stine viser desuden hvordan hun sortere i sit ”bund- og mønstergarn”, og hvordan hun får overgangene mellem de forskellige garner til at hænge sammen.

Påmindelse til deltager: Du skal medbringe dine rester, og hvis du har mange, så bare nogen af dem;)
Uld- og alpacagarner til ca. p nr. 3½ til 5, mohair, kidmohair og andre sjove garner som flamé og glimmergarn, der skal lægges mange tråde sammen for at opnå den rette tykkelse. Du skal have pind nr. 7 med enten som jumper-, strømpe- eller rundpind, så du kan afprøve strikkefastheden.

OBS! Der er begrænset antal pladser, og billetten kan købes lige her!

Tidspunkt: Lørdag kl. 10:30 – 13:00

 

Strik med farver på Bornholm

En uges højskole med masser af farver, strik og hyggeligt samvær på solskinsøen Bornholm i uge 33/2023. Lyder det ikke godt 🙂

Denne uge indeholder et varieret program af forskellige teknikker indenfor strik, og derudover kommer deltagerne også til at arbejde med vævning/broderi og hækling, alle teknikker som skal udføres på strik. Vi skal blandt andet arbejde med TERN på strik, hilse på den Estoniske strikke teknik Roosimine, som er en slags flerfarvestrik og prøve kræfter med Gobelinstrik. En kreativ uge, med masser af ny inspiration til at strikke med farver, men også til hvordan du kan pifte ”kedelig” strik op.

Du kan tilmelde dig kurset lige her!

 

Vil du med mig til Marokko? 

Med ned til varmen, farverne, krydderierne og en masse strikkeglade kvinder?

Vil du med ned og lege med garn og afprøve nye teknikker?

Jeg skal undervise og Marianne, som er rejsearrangør, har lagt en lækkert program, hvor vi kommer rundt omkring i nogle af de mindre marrokanske landsbyer og ser og oplever den helt anderledes kultur. Du kan læse meget mere her 
Tilmeldingen skal ske hos www.Marokkoindefra.dk
Håber at vi ses 🙂